Hakukoneoptimointi – millä perustein Google arvioi verkkosivuja?

YMYL ja E-A-T tutuiksi

Kaikki tietävät, että verkkosivun ja sen sisältöjen on näytettävä hyvältä Googlen silmissä, jotta sivusto nousee riittävän ylös hakutuloksissa ja saa liikennettä. Joskus aikoinaan hakukoneoptimointia tehtiin hakusanat edellä, eli kun tekstiin kirjoitti riittävän monta kertaa naisten t-paita, tuli sivusto hakutuloksissa nopeasti vastaan kun joku haki sanoilla naisten t-paita. Pitkälle on kuitenkin tultu niistä ajoista, sillä tänäpäivänä Googlen tekoälyllä varustetut algoritmit arvioivat verkkosivuja todella kokonaisvaltaisesti. Miten? Sitä eivät tiedä varmasti kuin Googlen omat työntekijät. Ja vaikka joku tietäisikin, muuttuvat Googlen arviointikriteerit jatkuvasti.

Googlen tavoite ei kuitenkaan ole päivityksillään kiusata yrityksia ja sisällöntuottajia, vaan palvella omia käyttäjiään mahdollisimman hyvin. Googlen missiokin sen sanoo “tarkoitus on maailman tietojen järjestely ja niiden tuominen mahdollisimman monien saataville”. Googlesta tehdään 3,5 miljardia hakua joka päivä, ja säilyttääkseen suosionsa Googlen on pystyttävä tuomaan hakijan eteen kaikkein relevantein ja luetettavin tieto mitä koko internetistä löytyy.

Algoritmiensa tukena Google käyttää ihmisiä arvioimaan hakutulosten onnistumista ja nettisivujen laatua. Näiden työntekijöiden ohjeena toimiva Search Quality Evaluators 

Guidelines – dokumentti sisältää ohjeet, joiden perusteella nämä henkilöt tekevät työtään. Vuoden 2019 Quality Rater Guidelines löytyy täältä, mutta jos et halua lukea koko 168-sivuista dokumenttia, tiivistin tähän alle tärkeimmät pointit, ja tekstin loppuun vinkkejä, mitä jokainen voi tehdä nostaakseen sivujensa laatua Googlen silmissä.

YMYL – YourMoneyYourLife

YMYL on Googlen käyttämä lyhenne sanoista YourMoneyYourLife. Näitä sivuja Google tutkii erityisellä tarkkaavaisuudella. Jos siis sivustosi sisältö voi vaikuttaa jonkun rahaan ja elämään, on sivustosi erityisen syynin alla. Suurin osa internetin sivustoista on YMYL sivuja joiden kohdalla erityisesti luotettavuus ja tiedon todenperäisyys ovat Googlelle tärkeitä.

E-A-T (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness)

E-A-T on jälleen Googlen oma lyhenne, sanoista Expertise, Authoritativeness ja Trustworthiness, eli suomeksi ammattitaito, auktoriteetti ja luotettavuus. Käytännössä E-A-T on Googlen tapa arvioida sivuillasi olevan sisällön luotettavuutta. Tärkeää on kertoa selvästi, kuka sivuillasi olevan tekstisisällön, esimerkiksi blogin on kirjoittanut ja millä auktoriteetilla. Esimerkiksi verotusasioista kannattaa siis kirjoittaa oikeasti verotuksen ammattilaisen, jotteivat sivusi E-A-T pisteet laske.

E-A-T:iin vaikuttaa myös todella paljon se, mitä yrityksestäsi puhutaan verkossa. Jos esimerkiksi verkkokauppa on jatkuvasti keskustelupalstoilla epäluotettavuuden ja toimitusongelmien takia, oppii Google ettei kauppaa kannata nostaa hakutuloksissa korkealle. Maine asioiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse panikoida, Quality Rater Guidelineskin huomauttaa ettei muutama negatiivinen kommentti tai keskustelu ole millään tapaa epätavallista. 

Mitä voin tehdä?

Ensinnäkin: Seuraa kävijämääriä

Syytä paniikkiin ei ole vaikka tasaisin väliajoin Google ilmoittaa algoritmi päivityksistä. Hakukonejätin oma virallinen ohjeistus on – älä tee mitään. Kuitenkin jotta voit olla varma ettei toimenpiteitä tarvita, on oman verkkosivun kävijämääriä hyvä seurata säännöllisesti. Jos kävijämäärät lähtevät laskuun, voi olla syytä olettaa että päivitykset saavat sivusi vaikuttamaan huonompi laatuiselta. Toki aina kannattaa pohtia, voiko kävijämäärien laskulle olla jotain muuta syytä, ennenkuin syöksyy epätoivoon huonolaatuisten sivujen omistajana. 

Jos kävijämäärät ovat laskussa, tsekkaa nämä kuntoon!

1. Kerro selvästi kuka kirjoittaja on

Lisää sisältöihin kirjoittajan nimen lisäksi hieman tietoa hänestä, kirjoittajan tittelit ja kokemus niiltä aloilta, joista hän kirjoittaa. Ajantasaisen LinkedIN-profiilin linkittäminen kirjoittajan esittelyyn voi olla hyvä idea. Etenkin jos sivuillasi on paljon sisältöä vahvaa asiantuntemusta vaativista aiheista (esimerkiksi lääketiede) kannattaa sivun sisällöntuottajille luoda omat esittelysivut, joihin saa enemmän tietoa mahdutettua kuin blogin alle lisättävä laatikkoon.

2. Käytä vierasbloggaajia

Rakas isotätini sanoi olevansa kaikkien alojen erikoisasiantuntija, ainakin meille lapsille. Kaikki eivät kuitenkaan voi Googlen silmissä olla joka alalla huippuja, joten tasaisin väliajoin kannattaa pyytää alan huipuilta tekstejä tai haastatteluja. Oikeasti asiantuntevien henkilöiden osaamisen jakaminen on hyvä asia paitsi hakukonenäkyvyyden, myös kohderyhmäsi tiedonjanon kannalta. 

3. Palvele asiakkaitasi hyvin ja kannusta heitä antamaan palautetta

Hyvää mainetta ei voi ostaa, vaan yrityksen täytyy panostaa asiakastyytyväisyyteen läpi koko liiketoiminnan. Tyytyväiset asiakkaat ovat paras mainos niin muille potentiaalisille asiakkaille kuin hakukonejätillekin. Muista luoda asiakkaillesi mahdollisuus antaa julkisesti palautetta – sinun vastuullasi on huolehtia että suurin osa palautteesta on ilman sensuuriakin positiivista. 

4. Muista lähdeviitteet tarvittaessa

Kaikkiin teksteihin ei lähteitä tarvita, mutta jos jäät pohtimaan että pitäisiköhän tähän olla lähde, niin vastaus on luultavasti kyllä. Älä kuitenkaan takerru lähteiden käyttöön liiaksi, sillä blogitekstin ei kuulu olla mikään ProGradu-tutkimus. Kiinnostava, laadukas sisältö on aina kuivaa ja asianmukaisesti viitattua tekstiä arvokkaampaa.

5. Kerro selkeästi, kuka sivuston takana on

Yritysesittelysivut eivät ole pelkästään mitään kiva tietää osiota verkkosivuilla, vaan oikeasti relevanttia tietoa. Aivan sama mikä toimialasi on, kannattaa sivuille liittää vähintään perustiedot yrityksestäsi – missä sijaitset, millä toimialalla toimit ja ketä henkilöitä yrityksen takana häärää. Linkit yrityksen sosiaaliseen mediaan ja selkeä mahdollisuus yhteydenottoon lisäävät luotettavuutta myös sivuston käyttäjän silmissä.

Jos hakukoneen toiveiden noudattaminen tuntuu hankalalta, kannattaa muistaa että monet markkinointitoimistot tarjoavat apua näiden asioiden kanssa. Kuitenkin aina kannattaa tietää perusasiat palvelusta, jota on mahdollisesti lähdössä ostamaan. Hakukoneoptimointiin apua tarjoavat yritykset ovat aika kirjava joukko, joten tarkkana kannattaa olla. Etenkin jos yrityksen verkkosivun on tarkoitus myydä suoraan jotain tai vaikka vain tukea myyntiä, ei hakukonenäkyvyyttä kannata laiminlyödä!

Jätä kommentti