Näillä vinkeillä 64% vastausprosentti kylmäsähköposteihin!

Miten kylmäsähköpostit saa toimimaan?

Sähköpostimarkkinointi jakaa mielipiteitä. Osa vannoo sähköpostikampanjoiden nimeen, kun taas osa markkinoijista on epäonnistumisten jälkeen heittänyt niiden osalta kirveen syvälle kaivoon. Sähköpostikampanjoiden kohdalla tilanne on kuitenkin aivan sama kuin minkä tahansa muunkin markkinointitoimenpiteen kanssa – toimii, mutta vain jos se on tehty oikein. Kylmäsähköpostien suurin sudenkuoppa on alati valpastuvat roskapostisuodattimet, jotka armotta vesittävät vähän sinnepäin tehdyt kampanjat. 

Aloitin itse Melko Medialle alkukeväästä ensimmäisiä sähköpostikampanjoita, ja halusin tehdä kaiken kerralla oikein. Eipä ollut muuten ihan simppeliä! Säästääkseni harmaita hiuksia muilta, kokosin tähän postaukseen tärkeimmät pointit joihin törmäsin prosessin aikana. 

Tällä taktiikalla sain ihka ensimmäiseen sähköpostikampanjaani vastausprosentiksi huiman 64%!

1. Aloita hitaasti

Vaikka alussa into tekemiseen olisi kova, on tässä hommassa se kuuluisa maltti valttia. Upouudesta sähköpostiosoitteesta ei kannata sylkeä ensimmäisten kuukausien aikana ulos valtavaa määrää geneerisiä markkinointiviestejä, sillä sähköpostiohjelmat herkällä korvalla kuuntelevat tällaista “epäilyttävää” toimintaa, ja merkitsevät viestisi roskapostiksi. 

2. Kysy yksinkertainen kysymys

Kun lähetät ensimmäistä viestiäsi, unohda hiotut myyntilauseet ja prospektien ohjaaminen linkkien kautta sivustollesi. Ensimmäisen kampanjasi tarkoitus ei ole myydä, vaan saada lämpimiä kontakteja yrityksiin. Ota siis tavoitteeksi saada mahdollisimman paljon vastauksia viestiisi. Kysy yksinkertaisia kysymyksiä, joihin vastaaminen ei vie kauaa. Esimerkiksi: Kuka teillä vastaa asiasta X?” Älä kuitenkaan unohda esitellä itseäsi!

3. Poista viesteistä kaikki ylimääräinen

Kuten jo aiemmin sanoin, eivät ensimmäiset viestisi kaipaa mitään ylimääräistä. Ei kuvia, ei linkkejä – vain yksinkertainen viesti. Näin varmistat etteivät viestisi joudu roskapostikansioon. Tähän kategoriaan kuuluvat myös kaikki ei välttämättömät seurannat. Vaikka esimerkiksi viestiesi avauksien seuranta antaa varmasti kiinnostavaa dataa, ei ensimmäinen kampanjasi ole oikea paikka kerätä sitä. Avaus-seuranta toimii sähköpostiin upotettavan näkymättömän kuvan avulla, jonka latautumisen viestin auetessa sähköpostiohjelma tunnistaa.

4. Prospektoi huolella

Etenkin ensimmäisen kampanjan kohdalla prospektoinnin huolellisuutta ei voi korostaa liikaa. Jotta saat kampanjasi rullaamaan sulavasti ovat vastaukset viesteihisi ensiarvoisen tärkeitä. Meillä ainakin huomattiin, että viesti kannattaa kohdentaa aina juuri sille henkilölle, joka voisi olla oikea henkilö meidän palveluidemme hyödyntämisestä päättämään. 

5. Anna aina mahdollisuus lopettaa viestit vastaamalla “Ei kiinnosta”

Vaikkei B2B puolella “unsubscribe” nappia markkinointiviesteihin tarvitakkaan, on aina kohteliasta antaa prospektilistallesi päätyneille helppo tapa lopettaa viestiesi vastaanottaminen. Tämä on loistava kikka myös niille, jotka aiemmin ovat tuota “unsubscribe” mahdollisuutta viesteissään käyttäneet. Siinä missä jakelulistalta irrottautuminen laskee roskapostifilttereiden silmissä sähköpostisi laatua, jokainen vastaus nostaa sitä. Ei haittaa, vaikka sinulle vastattaisiin moneen kertaan, että ei kiinnosta. Kätevää tämä on myös siksi, että kampanjat yleensä muutenkin rakennetaan niin, että automaatio päättyy vastaukseen, joten erillistä kampanjan katkaisua ei tarvita.

Noniin, nyt ensimmäinen sähköpostikampanjasi on saatu rullaamaan, onnittelut! 

Jatkossa, kun ensimmäinen kampanjasi tuottaa mukavasti vastauksia, voit alkaa kehittää kampanjaa edelleen. Olisiko kiva linkata sähköpostiin se loistava blogiteksti, jonka kirjoitit viimeviikolla? Jokohan kampanjasta uskaltaa alkaa keräämään tarkempaa dataa esimerkiksi avausprosenttia seuraamalla? 

Seuraava vaihe sähköpostikampanjoinnissa on – testaa, testaa, testaa. Tämä vaihe kestääkin sitten niin kauan, kuin jaksat kampanjoida. Kunhan muistat testata aina yhtä asiaa kerrallaan ja hioa kampanjaa, kohta sinullakin on timanttiset ja tuloksia tuovat sähköpostikampanjat!

Jätä kommentti