Nettisivujen tarkistuslista

Mistä tiedän kaipaavatko sivuni päivitystä?

Nettisivut ovat yrityksen kasvot verkossa ja parhaassa tapauksessa jopa väsymätöntä brändityötä vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä tekevä extramyyjä. Jokainen sivusto vaatii joskus päivitystä, mutta mistä tietää että on sen aika? Kokosin tähän 5+1 vinkkiä meidän verkkosivuvelhoiltamme, jotka vähintään tulisi jokaisella verkkosivulla olla kunnossa. Joitain osia on helppo korjata itsekin, mutta jos verkkosivujen monelta osa-alueelta löytyy sanomista, voi olla helpompaa ja kustannustehokkaampaa rakennuttaa kokonaan uudet sivut ammattilaisen toimesta.

Varmista, että ainakin nämä viisi toteutuvat sivuillasi!

1. Design on tyylikäs ja nykyaikainen

Verkkosivujen pääasiallinen tehtävä ei koskaan saisi olla vain näyttää hyvältä. Ulkonäöstä ei kuitenkaan tällä saralla ole haittaa – jopa 48% verkkosivujen vierailijoista mainitsi designin tärkeimmäksi elementiksi, jonka perusteella he arvioivat yrityksen luotettavuutta. Ihan siedettävän näköiset sivutkin voivat kääntyä yritystä vastaan, jos design tuntuu vanhanaikaiselta. Itse prospektoidessani Melko Median myyntiin yrityksiä, vanhahtava design soittaa heti hälytyskelloja, sillä se saa pohtimaan onko yritystä tänä päivänä enää edes olemassa.

2. Sivu latautuvat nopeasti

Sivujen nopea latautumisaika on tärkeää, sillä jopa 40% käyttäjistä poistuu sivulta jos sen lataaminen kestää yli 3 sekuntia. Latautumisaika on tärkeää myös, kun Googlen algoritmit arvioivat sivustosi laatua. Sivustolla Page Speed Insights voit testata verkkosivujesi latausnopeutta. Sivu ei anna suoria latausaikoja, vaan pisteyttää sivuston ja kertoo parannusehdotuksia. Tällaisten testien tuloksia kannattaa kuitenkin pitää vain suuntaa-antavina, sillä ihan koko totuutta ne eivät aina kerro.

3. Sivut ovat mobiiliresponsiiviset

Mobiilissa kivuttomasti toimiminen on nykyään verkkosivuille elinehto. Miltei kaikki internetin käyttäjät selailevat sivuja myös mobiilisti. Jos et ole varma sivuistasi, tätäkin asiaa voi onneksi testata, esimerkiksi Googlen mobiililaitesoveltuvuustestillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei mobiili ole ohittanut desktop-käyttöä kaikilla osa-alueilla, sillä yhä edelleen ihmiset käyttävät sivustoilla enemmän aikaa, jos he selailevat ihan perinteisesti tietokoneella kuin mitä he käyttävät mobiilissa selatessaan.

4. Onhan sivuilla oleva sisältö kunnossa

Vaikka kaikki muut osa-alueet olisivat kunnossa, ei sivustoa pelasta mikään jos sivuston sisältö ei ole kunnossa. Sivustosi tulee tarjota kohderyhmällesi niin arvokasta sisältöä, että heidän kannattaa siellä aikaansa viettää. Toinen tärkeä taho jota kannattaa sisällöllään miellyttää ovat hakukoneet, joiden kautta käyttäjät sivustollesi päätyvät. Mahdollisimman pitkien tekstien kirjoittamisen ja hakusanojen toistelun aika on sisällön hakukoneoptimoinnissa ohi, sillä Googlen tekoälyllä pyörivät algoritmit kyllä spottaavat huijausyritykset.

5. Sivut ovat turvalliset

Etenkin jos sivusi on tarkoitus kerätä sinulle liidejä tai sivuiltasi voi suoraan ostaa jotain, täytyy sivuston turvallisuuteen kiinnittää erityistä huomiota. SSL-sertifikaatti, jolla saat sivustostasi http-sivun sijaan https-sivun on ehdoton. Tällöin nettisivujen kävijän ja palvelimen välinen yhteys on salattu, eivätkä ulkopuoliset pääse urkkimaan sivustoltasi tietoja. Google myös suosii hakutuloksissaan https-sivuja.

Muista pienet yksityiskohdat!

Näiden viiden kohdan lisäksi toki on paljon muutakin, mitä verkkosivuilla tulisi olla. Kävijämääriä on hyvä seurata jollain analytiikkatyökalulla ja selaimen yläpalkkiin on hyvä tulla yrityksesi logon mukainen Favicon. Kirjoitusvirheet on hyvä karsia ulkopuolisen lukijan avulla pois ja varmistaa kieliopin oikeellisuus. Sivuista on myös hyvä olla varmuuskopio, koska mitä vaan voi sattua teknologian parissa. 

Yksi asia on kuitenkin ylitse muiden, olkoon se kuudes ja viimeinen tsekattava asia tässä listauksessa:

6. Varmista, että sivusi palvelevat tarkoitustaan

Aina on fiksua miettiä, miksi yrityksen verkkosivut ovat olemassa. Tarkoitus voi olla vain tuoda uskottavuutta yritykselle, mutta monesti haaveissa ovat yhteydenotot verkkosivun kautta. Jos haluat yhteydenottoja tai uutiskirjeen tilauksia, tee se niin helpoksi kuin ikinä mahdollista. Tee lomakkeesta näkyvä ja aseta lomakkeelle vievä CTA paraatipaikalle. Muista tehdä yhteydenotosta helpon lisäksi houkuttelevaa. Kerro ytimekkäästi, mitä sinulla on tarjota yhteystietonsa antavalle vierailijalle.

Jätä kommentti