Tarvitseeko pieni yritys verkkosivut

Ja miksi ihmeessä?

Verkkosivujen tekeminen ja ylläpito vaativat aikaa ja rahaa. Pienelle yritykselle, jolla ei ole digitaalista markkinointia, eikä ajatusta tehdä myyntiä verkkosivujen kautta ne saattavat tuntua ylimääräiseltä investoinnilta. Esimerkiksi vakiasiakaskuntansa avulla kampaamoa pyörittävä yksinyrittäjä voi kokea, ettei sivuista ole hänelle mitään hyötyä. 

Mieti kuitenkin tilanne, jossa olet lomareissulla Suomessa (koska korona peruutti Teneriffan), ja lomakuvissa velttona roikkuva karanteenitukka alkaa ärsyttää. Haluat kampaajalle. Mitä teet? Itse ainakin, ja varmasti suurin osa meistä, kirjoitan haun Googleen. Kampaamoista on valtava tarjonta ympäri Suomen, joten klikkaan muutaman putiikin verkkosivun auki ja katson miltä kampaajien omat hiukset näyttää (joskus jossain neuvottiin näin tekemään). Valitsen mieleisen kampaajan ja soitan varatakseni ajan, tai ehkä jopa varaan sen suoraan netistä.

Välillä törmään yrityksiin, jotka eivät mielestään tarvitse verkkosivuja, koska heillä ei ole tarvetta hankkia uusia asiakkaita ja kasvaa. Jos jotain keväästä 2020 pitäisi jäädä yritysten päättäjille käteen, niin ainakin se ettei hyvässäkään tilanteessa kannata jäädä laakereilleen makaamaan. Wuhanin lepakkojen aivastus ei varmasti tule jäämään ainoaksi isoksi tapahtumaksi, joka yhtäkkiä vie yrityksiltä normaalin arjen ja asiakaskunnan. 

Miksi verkkosivut siis ovat yritykselle välttämättömät?

1. Mahdollisuus markkinointiin

Vaikkei pienen yrityksen olisi tarkoitus kasvaa, ei ole mitään järkeä sabotoida itseltään uusasiakashankinnan mahdollisuuksia. Koskaan ei voi tietää milloin tulee eteen tilanne, jossa pienenkin yrityksen on uudella tavalla panostettava markkinointiin ja asiakashankintaan. Pienemmillä toimijoilla harvoin on valtaisaa mainosbudjettia käytössään, jolloin digimarkkinointi on edullisuutensa vuoksi oikeastaan ainoa vaihtoehto. Verkkosivu toimii yleensä digimarkkinoinnin keskiössä, olemalla se paikka johon hankittu liikenne ohjataan.

2. Uskottavuus

Se ettei sivuja löydy ollenkaan, tai viimeiset päivitykset ovat neljän vuoden takaa ei herätä luottamusta. Verkkosivut ovat nykyään jo niin perusoletus, että sivujen puute voi saada epäilemään, onko yritystänne oikeasti ollenkaan olemassa! Vaikka vakiasiakkaanne ja yhteistyökumppaninne tietäisivätkin toimintanne jatkuvan aktiivisena, ei ole järkevää pilata yrityksenne mainetta ulkopuolisten sidosryhmien silmissä.

3. Löydettävyys

Kun yrityksesi on verkossa, voi sen palveluiden äärelle löytää uusia asiakkaita. Myös netissä ajantasalla olevat yhteystiedot ovat välttämättömyys jos jonkun yritystänne ennestään tuntemattoman täytyy saada teidät kiinni, tai löytää paikanpäälle! Verkkosivut ovat myös löydettävissä vuoden jokaisena päivänä, vuorokauden ympäri.

Verkkosivujen ei kuitenkaan aina tarvitse olla kalliit, ollakseen hyvät. Tyylikäs ja responsiivinen toteutus, josta selviää yrityksen toimintaidea ja yhteystiedot on monessa tilanteessa ihan tarpeeksi. Kuten vanha sanonta menee – köyhällä ei kuitenkaan ole varaa ostaa halpaa. Varmista siis, että sivuista tulee kerralla mieleiset, juuri sinun yrityksesi näköiset ja helposti päivitettävät.

Jätä kommentti