Eikai nyt markkinointia kannata ulkoistaa?

Suutari pysyköön lestissään.

Erilaiset markkinoinnin kumppanuudet eivät ole mitään uutta auringon alla. Etenkin suurempien yritysten markkinointijohtajien työ ei enää pitkään aikaan ole ollut käytännön tason sisällöntuotantoa vaan erilaisten kumppanuuksien hallintaa. Paletteja on kuitenkin yhtä paljon kuin tekijöitä – osa ulkoistaa kaiken, aina sisällöntuotannosta kampanjoiden hallintaan ja kehitykseen asti. Osa ostaa yksittäisiä sisältöjä ulkopuolisilta tekijöiltä, esimerkiksi blogitekstejä tai videoita.

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Miksi markkinointitoimenpiteiden ulkoistaminen sitten kannattaa? Ja miten ulkoistaminen kannattaisi tehdä? Kokosin tähän kirjoitukseen muutamia tärkeimpiä argumentteja markkinoinnin ulkoistamisen puolesta.

1. Et anna kotikutoisilla sisällöillä etumatkaa kilpailijoillesi

Internetin käyttäjät viihtyvät laadukkaan sisällön parissa. Tämä ei ole mikään salaisuus, ja se varmasti tiedetään myös kilpailijoidesi konttorissa. Etenkin jos sisältöjen ideointi ja tuottaminen ei ole ydinosaamistasi, ei missään nimessä kannata päästää kilpalijoitaan edelleen vain kehnojen toteutuksien takia.

2. Saat monen ammattilaisen taidot käyttöösi

Markkinointitoimistoissa on se hyvä puoli, että kokonaisvaltaisen tai pienemmänkin kumppanuuden hankkimalla saat käyttöösi monen eri ammattilaisen osaamisen. Inhouse tekijän rekrytointi on kallista, eikä paraskaan guru voi hallita yhtä monipuolisesti koko markkinoinnin kenttää kuin toimistollinen ammattilaisia. 

3. Yrityksesi resurssit säästyvät ydinosaamiseenne

Itse tekeminen ei ole koskaan ilmaista. Joskus sitä harhaantuu kuvittelemaan, ettei ulkopuoliselle kannata maksaa, kun itsekin voi tehdä. On kuitenkin paljon järkevämpää hyödyntää omien työntekijöiden osaaminen siellä, missä se on vahvinta. Blogitekstejä kirjoittamaan pitkin hampain ryhtyneen IT-pomon teksti harvoin on yhtä laadukasta kuin taitavan copywriterin kasaama teksti. 

Pitäisikö yksittäisiä sisällöntuotantoja ulkoistaa vai täytyykö tässä hankkija jonkinlainen pidempiaikainen kumppanuus? Suoraan syvään päätyyn ei tarvitse hypätä, sillä markkinoinnin kumppania on helppo kokeilla yksittäisen kampanjan tai toteutuksen avulla. Kuitenkin on pidettävä aina mielessä, että markkinointi on maratooni, ei pikamatka. Jos joku lupaa sinulle kuun taivaalta jo ensimmäisten kampanjapäivien aikana, pitäisi hälytyskellojen soida. Yksittäisiä pikavoittoja toki tulee, kun osutaan kultasuoneen juuri oikea-aikaisesti. 

Yleensä markkinoinnin hyödyt kuitenkin näkyvät vasta hieman pidemmän ajan päästä.

Juuri tästä syystä kannattaa etsiä kumppani, jonka kanssa sitoutua työstämään markkinointia pitkän aikavälin tavoitteet mielessä. Täytyy myös muistaa, että tuottamalla timanttista sisältöä markkinoinnin kumppani voi vain auttaa sinut hommissa alkuun. Markkinoinnin menestykseen vaikuttaa valtavasti moni muukin asia kuin itse sisältö. Esimerkiksi jos asiakas meiltä Melko Medialta ostaa videon sosiaalisen median kampanjointia varten, emme me voi luvata videon tuovan juuri tiettyjä tuloksia jos emme osallistu kampanjan suunnitteluun ja hallinnointiin ollenkaan.

On tietysti jokaisen yrityksen oma päätös, miten he markkinointinsa toteuttavat. Harvoin kuitenkaan ainakaan haittaa kysyä ammattilaisen mielipidettä, sillä monet toimistot mielellään sparraavat yrityksiä aivan ilmaiseksi.

Jätä kommentti